Case Study

Renovation, Gloucestershire

The owners of this Gloucestershire property purchased the original house in 2017 and lived in it for about 18 months before starting the renovation. Initially they built a side extension and a small one at the back of the house, then in 2020 another extension was built on the other side of the house for the garage, a boot room, and a snug. 

When looking at the exterior of the property, they wanted something that fitted in with the surrounding houses which were mainly Cotswold stone. Our Grange Hill Cream building stone was suggested to them, and once they had seen it, they loved it and knew that was what they wanted for the project. 

They ordered some sample pieces of stone, but it was hard to envisage it as a whole wall, so they visited the CNS stone yard to see a larger area of the stone on a sample panel board, which they found very helpful. Even though there was a short wait for stock to be available, the owner said the CNS stone was “on another level” compared to other alternatives, so they were prepared to wait.

The old recon stone exterior walls were removed and new ones built. The masonry heads and cills were replaced with new, as well as a new gable slot window feature on the original part of the house and an additional one added to the side extension.

  • Stone specified:  Grange Hill Cream building stone with masonry stone dressings
  • Sector:  Private residential

Architect: L S Dobie Architectural Design
Contractor: Welford Development Ltd 
Photography credit: @athomeinthecotswolds

Download this case study

 

 

additional case study image additional case study image additional case study image additional case study image

The Bluff, Oxfordshire
Georgian-Inspired Country House
Country House, Oxfordshire